Enklaste torskgratängen!
I skrivandets stund står maten i ugnen och på spisen, med andra ord: extremt sen middag idag, blir lätt så i juletider tycker jag. Tur i alla fall att det är en lättlagad måltid och som i stort sett sköter sig själv mesta delen av tiden när man är hemma sent och dessutom vill hinna blogga om maten.
Till denna delikata och lättlagade gratäng behöver du:
500 g torsk (torsk i block, ryggfilé eller annan vit fisk, tag det du har eller känner för)
salt
citronpeppar
300 g kräftost
1,5 dl creme fraiche
lite hackad dill (jag använder fryst)
riven ost
Gör så här:
Lägg fisken i en smord ugnsform, salta och peppra. Blanda ihop kräftost, creme fraiche och dill i en bunke och häll sedan över fisken. Strö över riven ost. In i ugnen, 200 grader, i 25-30 minuter.
Vi har potatis till, någon vill ha vanligt kokt potatis och någon vill ha pressad, så vi har två olika skålar med potatis på bordet ;-) Fungerar även att ha ris till.
Så där, nu har vi fått ätit och bilden har kommit på plats ;-)
Kan avslöja att även en icke sås-älskande person satt och skrapade tallriken och nästan bad om en sked för att få i sig all sås ;-)