vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Kycklinggratäng med parmesansås

Publicerad 2015-12-05 18:48:39 i Allmänt, fredag&lördagsmat, gratäng, kyckling,

Det är verkligen fantastiskt med maträtter som man gör iordning och sen ska stå i ugnen en stund så som den här gratängen, för då hinner man städa iordning snyggt i köket under tider maten står i ugnen :-)
 
Du behöver:
1 kg kycklingfiléer
2 pkt bacon
salt & peppar
4-5 dl creme fraiche
1-2 dl grädde
70-80 g riven parmesanost
3 msk chilisås
2-3 vitlöksklyftor
3 msk kycklingfond
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Rensa kycklingfiléerna och skär i mindre bitar. Stek dem, salta och peppra, lägg i en gratängform.
Klipp/skär baconet och knaperstek det, låt det rinna av och lägg sen uppe på kycklingen.
Blanda creme fraiche och grädde och här lite efter vad man har för tycke och smak. Jag kan tycka att cremefraichen har en något syrlig smak och tar då den högre dosen grädde, alltså 4+2. Blanda i parmesanen, chilisåsen, kycklingfonden och pressa i vitlöken. Blanda runt och häll över kycklingen. In i ugnen tills den har fått färg 15-20 minuter.
Servera ris och sallad till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela