Kyckling i krämig sås och kladdkaka med mars
Ikväll är det bara sonen, hans tjej och jag hemma. Vi passade på att lyxa oss med en krämig kyckling med en touch av chili. Till efterrätt var vi ju bara tvungna att ha en kladdkaka, det är ju trots allt kladdkakans dag idag ;-)
Till kycklingen behöver du:
1 kg kycklingfilè
200 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde (ekologisk har vi)
1,5 msk tomat, paprika, chili pesto (Icas heter arrabbiata, jättegod!)
1 tsk paprika pulver
salt
pepparmix (eller den sorten du tycker är godast)
Gör så här:
Rensa kycklingfiléerna och skär i mindre bitar. Bryn dem så de får fin färg (ska/behöver inte vara färdigstekta), salta och peppra, lägg i en smord ugnssäker form. Blanda ner philadelphiasost, creme fraiche, grädde, peston och paprikapulvret i en kastrull, koka upp lätt, smaka av med salt. Häll över kycklingen. Ställ in i ugnen, 225 grader, i 25-30 minuter eller tills kycklingen är klar. Koka ris och fixa en sallad under tiden.
Smaklig måltid!