Fiskgryta med saffran och soltorkade tomater
Det bästa av världar: saffran och soltorkade tomater i en och samma rätt, mmm gott!! 😋
Du behöver:
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
0,5 g saffran
2 msk tomatpuré
5 dl fiskfond (1,5 msk fiskfond + 5 dl kokande vatten)
2 dl cremefraiche
100 g soltorkade tomater
600 g torskrygg (eller annan vit fisk)
0,5 gul paprika
0,5-1 tsk salt
Ljus maizenaredning
Gör så här:
Skala och hacka den röda löken fint. Skala och pressa vitlöken.
Stek i smör eller olja i en kastrull tills löken blivit mjuk.
Tillsätt saffran och tomatpuré, blanda runt och fräs på lite snabbt.
Häll på fiskfond och cremefraiche, blanda om och låt koka i några minuter.
Skär under tiden fisken i tärningar, tärna paprikan och klipp tomaterna i mindre bitar. Blanda ner i grytan. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter, tills fisken är klar.
Smaka av med salt och red av med maizenaredning till önskad tjocklek på såsen.
Servera med ris.