Gräddsås (till köttbullar eller köttfärslimpa)
Det där med sås är inte min starka sida, men idag när hade det var missat att vi inte hade någon mix hemma tänkte jag: vad sjutton, någon gång måste jag väl lyckas?
Och det blev inte så dumt, riktigt nöjd faktiskt, så den här får det bli hädanefter när det är köttbullar eller köttfärslimpa ;-)
Du behöver:
5 dl vatten
1,5 msk kalvfond
1,5 dl vispgrädde
2-3 tsk vinbärsgelé (idag använde jag rödavinbärsgelé, men funkar minst lika bra med svartavinbärsgelé)
1 msk smör
5-7 msk ljus maizena redning (beroende hur tjockflytande du vill ha den)
1-2 krm salt
lite vitpeppar
en skvätt soja
Gör så här:
Koka upp vatten, fond, grädde och vinbärsgelén, gelén ska smälta, rör under tiden.
Klicka i smöret och häll sen i maizena (mängd efter tycke och smak) och rör runt.
Smaka av med salt, vitpeppar, soja och ev gelé.