Lite asiatiskt idag
Den här rätten möts av blandade reaktioner här hemma, jag tycker det är en helt okej vardagsrätt, gillar smaken av sesamolja och hoisin-sås, men de övriga (idag tre) tycker att den är okej, funkar, men inget de längtar till. Så jag kan inte varmt rekommendera den utan kan helt enkelt bara säga: testa själv och känn efter vad dina smaklökar tycker ;-)
Biff med bambuskott och champinjoner
Du behöver: (4-5 port)
marinad:
3 msk kinesisk soja
1,25 dl hoisin-sås
1/2 msk sambal oelek
4 vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära, ca 1 msk riven
3 msk kinesisk soja
1,25 dl hoisin-sås
1/2 msk sambal oelek
4 vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära, ca 1 msk riven
400-500g lövbiff
1/2 purjolök
8 färska champinjoner
Olja att steka i
1 burk bambuskott (ca 200 g avrunnen vikt)
1-2 tsk sesamolja (efter smak)
Salt, peppar
Gör så här:
Blanda ingredienserna till marinaden och strimla köttet, blanda ner köttet och låt det stå medans du förbereder grönsakerna.
Strimla/hacka purjolöken, skär champinjonerna i skivor eller småbitar (ta det som du uppskattar mest, jag gillar små bitar). Fräs sen grönsakerna i olja.
Häll av lite av marinaden (om det går, beror lite på hur mycket kött du har) och blanda sen ner köttet bland grönsakerna, låt det fräsa ihop något och häll sen på marinaden och blanda ner bambuskotten.
Stek i en till två minuter, tills köttet är klart och smaka sen av med sesamolja, salt och peppar.
Servera med ris och broccoli.