Ljuvlig laxgratäng med ingefära och chili
Det här var verkligen supergott och hamnar definitivt på favoritlistan!
Du behöver (4-5 port):
Ca 70 g purjolök
2 klyftor vitlök
Smör
5 portionsbitar laxfilé
Salt
Citronpeppar
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
2 tsk ingefära
2 tsk paprikapulver
2 tsk citronpeppar
1 tsk chilipulver
2 tsk ingefära
2 tsk paprikapulver
2 tsk citronpeppar
1 tsk chilipulver
salt
1 äpple
Gör så här:
Hacka purjolöken och fräs den i smör, den ska inte få färg bara bli mjuk. Pressa ner vitlöken så den får fräsa med en stund i slutet. Låt svalna något.
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form och lägg i laxbitarna. Salta och peppra.
Blanda sen ihop creme fraiche, vispgrädde, ingefära, paprikapulver, vitronpeppar, chilipulver, smaka av med salt.
Skala och grovriv äpplet, fördela över laxen tillsammans med purjolöksfräset. Häll såsen över laxen och ställ sen in i ugnen i 20-25 minuter, tills laxen är klar.
Gott med färsk pasta till.