vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Lättlagad kasslergratäng med färsk ananas

Publicerad 2016-11-15 22:10:42 i Allmänt, fläskkött, gratäng,

Det här var verkligen lätt att göra och middagen stod på bordet efter ca 30 minuter, känns helt okej!
 
Du behöver:
600 g kassler
1 färsk ananas 🍍 
5-6 större färska champinjoner
5 dl grädde
0,5 dl chilisås
1-1,5 tsk sambal oelek 
Riven ost
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa kasslern och skär den i fingertjocka strimlor, lägg kasslern i en gratängform/ugnsform.
Hacka champinjoner fint och strö sen över kasslern.
Skär av skalet på ananasen och skär den i mindre bitar. Lägg bitarna på kasslern och svampen (spara ca 1/4 av bitarna och servera till).
Blanda ihop vispgrädde, chilisås och sambal och häll över allt i gratängformen.
Strö över ganska rikligt med riven ost.
Ställ in i ugnen i 15-20 minuter. (Är det dåligt med färg på gratängen så sätt igång grillen på ugnen en till två minuter)
Servera med ris, sallad och den färska ananas.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jenny Tenggren

Jag bor i ett stort hus, en gammal prästgård, tillsammans mina två barn och vår hund. Livet snurrar på i hög fart och det gäller att stanna upp och andas ibland. Att laga mat och baka är något av det roligaste jag vet och önskar att jag hade mer tid till det, men jag får prioritera. Ibland blir det långbak och långkok, men för det mesta i vardagen blir det de snabba och lätta lösningarna. På min sida, på min blogg hittar du båda delarna, både det snabba och lätta men också de långa varianterna (men oftast inte så krångliga ändå 😉) och in emellan kommer säkert ett och annat allmänt inlägg om familjen och vardagen. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela