vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Lyxig pasta med kyckling, soltorkade tomater och cayenne

Publicerad 2016-11-03 22:58:15 i Allmänt, bjudmat, kyckling, pasta, snabblagat,

Läcker och het maträtt, som passar lika bra till vardags som till helgen eller varför inte bjuda in några vänner i höstrusket och äta det här tillsammans med ett glas rött 😊. Anpassa cayennepepparn efter hur mycket hetta du vill ha på maten.
Du behöver:
600 g kycklingfilé
Paprikapulver
 
1 burk soltorkade tomater (brukar använda Ridderheims)
1,5 msk kycklingfond
0,5 tsk rosmarin
0,5 - 0,75 tsk cayennepeppar 
Knappt 1 dl gräslök
1 krm salt
1 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
 
Ruccola
Små tomater
Parmesan
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär rent kycklingen och bryn den på båda sidor. Krydda med paprikapulver.
Lägg i kycklingen i en ugnsfast form och ställ in i ugnen i ca 20 minuter (kontrollera att den är klar).
Under tiden som kycklingen står i ugnen hackar du de soltorkade tomaterna och gräslöken. Lägg sedan allt det hackade i en kastrull tillsammans med resten av kryddorna, samt grädden och mjölken. Låt koka upp och smaka av.
När kycklingen är klar, lyfter du upp filéerna och skär upp dem i lite mindre bitar, lägg tillbaka i formen och häll på såsen. 
Strö över lite hackad ruccola, halverade små tomater och riv över parmesan.
Servera med pasta och en grönsallad.
Om någon i sällskapet är lite känslig mot stark mat kan man servera lite kall creme fraiche bredvid.

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-11-06 13:27:38

Starkt, men gott. Kycklingen blev väldigt saftig.

Svar: Roligt att höra att ni tyckte om det. Cayennepepparn kan ju lätt bli lite het, så man får styra efter eget tycke och smak. Jag gillar lite hetta på maten ibland, andra uppskattar det mindre.
Jenny Tenggren

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela