Lyxig pasta med kyckling, soltorkade tomater och cayenne
Läcker och het maträtt, som passar lika bra till vardags som till helgen eller varför inte bjuda in några vänner i höstrusket och äta det här tillsammans med ett glas rött 😊. Anpassa cayennepepparn efter hur mycket hetta du vill ha på maten.
Du behöver:
600 g kycklingfilé
Paprikapulver
1 burk soltorkade tomater (brukar använda Ridderheims)
1,5 msk kycklingfond
0,5 tsk rosmarin
0,5 - 0,75 tsk cayennepeppar
Knappt 1 dl gräslök
1 krm salt
1 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
Ruccola
Små tomater
Parmesan
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär rent kycklingen och bryn den på båda sidor. Krydda med paprikapulver.
Lägg i kycklingen i en ugnsfast form och ställ in i ugnen i ca 20 minuter (kontrollera att den är klar).
Under tiden som kycklingen står i ugnen hackar du de soltorkade tomaterna och gräslöken. Lägg sedan allt det hackade i en kastrull tillsammans med resten av kryddorna, samt grädden och mjölken. Låt koka upp och smaka av.
När kycklingen är klar, lyfter du upp filéerna och skär upp dem i lite mindre bitar, lägg tillbaka i formen och häll på såsen.
Strö över lite hackad ruccola, halverade små tomater och riv över parmesan.
Servera med pasta och en grönsallad.
Om någon i sällskapet är lite känslig mot stark mat kan man servera lite kall creme fraiche bredvid.