vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Mammas oreokakor

Publicerad 2016-11-14 13:30:00 i Allmänt, choklad, fika, fredagsfika,

De här bjöd jag på i fredags på jobbet, perfekt fredagsfika!
I fredags var det även chokladens dag och man kan lugnt säga att de här innehåller choklad! Mörk, mjölk och vit choklad 🍫 😊
Du behöver:
2 pkt oreokakor
100 g smör
100 + 100 g mörk choklad
200 g mjölkchoklad
1 burk sötad kondenserad mjölk
100 g vit choklad
 
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna.
Sätt ugnen på 160 grader.
Klä en ugnsform, (ca 30*22cm), med bakplåtspapper.
Krossa 18 st oreokakor och blanda samman med smöret. Fördela/tryck ut jämnt i botten på formen.
Hacka chokladen.
Smält 100 g av den mörka chokladen samt mjölkchokladen i mikron (rör om med jämna mellanrum), när den är smält blanda ner den kondenserade mjölken, värm något i mikron så blandningen precis smälter samman.
(Detta går även att göra i ett vattenbad/Bair-marie)
Häll blandningen på kexbotten.
Hacka de resterande oreokakorna (10 st) grovt.
Strö över kexen och den sista hackade mörka chokladen på kakan.
Sätt in kakan mitt i ugnen och grädda 25-30 minuter (kakan ska ha stannat, men kan röra sig lite i mitten).
Ta ut kakan och låt den svalna helt, ställ in i kylen.
När kakan har blivit kall smälter man den vita chokladen och ripplar den över kakan.
Låt chokladen stelna och skär kakan i mindre bitar.
Förvaras i kyl eller frys in, men servera den rumstempererad.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela