Fläskfilépasta med soltorkade tomater
Det här är nästan för lyxigt att äta en torsdag, men vad sjutton! Idag är jag värd det och tillsammans med ett glas vin smakade det fantastiskt!
Till denna krämiga fläskfilé behöver du:
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
600 g fläskfilé
1,5 dl vatten
2 dl vispgrädde
0,5 dl cremefraiche
0,5-1 tsk sambal oelek
2 tsk kalvbuljong
1 burk soltorkade tomater (jag klipper dem i mindre bitar)
50 g fetaost
0,5 tsk salt
1-2 krm pepparmix
Till servering:
Fettuccine
Färska basilika blad
Parmesan
Gör så här:
Hacka rödlöken fint, skala och pressa vitlöken, stek mjukt.
Ansa och skär fläskfilén i mindre bitar, bryn den. När den är klar, häll över löken och blanda runt.
Häll i vatten, grädde, cremefraiche, sambal oelek och kalvbuljong. Lägg i de soltorkade tomaterna och smula ner fetaosten. Låt koka ihop tills fetaosten har smält. Smaka av med salt och peppar.
Strö över klippta basilikablad (hade fem stora blad) och servera riven eller hyvlad parmesan till.
Hoppas ni tycker det här är lika gott och lyxigt som jag tycker att det är 😊