Annas lax
Enkelt, gott och lite lyxigt! Funkar till vardag och till lite festligare tillfĂ€llen đ Receptet kommer frĂ„n min vĂ€n Karin och hon i sin tur har fĂ„tt det frĂ„n sin vĂ€n Anna F.
Du behöver: (4port)
600 g fÀrsk lax, skuren i tunna skivor
2 krm salt
1-2 krm citronpeppar
2 dl VĂ€sterbottenost
2,5 dl vispgrÀdde
Â
Garnering:
50 g rom (stenbits- eller löjrom)
1 liten röd lök
0,5-1 kruka dill
Â
Gör sÄ hÀr:
SÀtt ugnen pÄ 200 grader.
LÀgg laxskivorna i en smord form. Det behövs en relativt stor form dÄ skivorna inte ska ligga för mycket omlott.
Salta och peppra, strö över osten och hÀll sist pÄ grÀdden. StÀll in i ugnen i ca 20 minuter.
Hacka löken fint och klipp dillen
NÀr laxen Àr klar, klickas romen ut, löken och till sist dillen strös över.
Â
Potatismos Àr gott att ha till, samt en sallad.
Â