Äpplekaka
Du behöver:
crumbel:
40 g rumsvarmt smör
1 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
botten:
1 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
0,5-1 tsk kanel
50 g smör
fyllning:
1-2 äpplen
1 tsk kanel
1-2 msk socker
Gör så här:
Starta igång ugnen, 200 grader.
Börja med att blanda/nypa ihop crumblen till en smulig och småklumpig massa.
Klä en "limpform" med bakplåtspapper.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker så det blir vitt och lite pösigt. Rör försiktigt ner vetemjölet och kanelen och häll sen i det smälta smöret, blanda ihop försiktigt.
Skala, kärna ut och skär äpplet/äpplena i kuber, blanda med kanel och socker.
Lägg i smeten i formen och sen på med äpplena, tryck ner dem något. Smula över crumbeln.
In i ugnen i ca 40 minuter.
Servera med vaniljglass eller vailjsås.