Brunchens dag
Idag Ă€r det brunchens dag, en mycket viktig dag att fira đÂ
SĂ„ idag fixades bl.a. vĂ„ffelsmet, bakades bröd och mixades ihop en smoothie och sen Ă„t vi sĂ„ vi höll pĂ„ att spricka đ Nog dags för en riktigt lĂ„ngpromenad med hunden!Â
Â
Scones Ă€r naturligtvis ett mĂ„ste och det Ă€r ju sĂ„ gott och gĂ„r sĂ„ fort att göra đđ jag bakar dem i en muffinsformar form sĂ„ det blir som smĂ„ kuvertbröd, men det gĂ„r naturligtvis att göra klassiska större runda kakor.
Â
Du behöver:
2 dl naturell yoghurt/filmjölk
2 dl havregryn
2,5 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
En nypa salt
0,5 dl flytande smör (eller 50 g rumsvarmt smör)
Â
Gör sÄ hÀr:
SÀtt ugnen pÄ 250 grader
Blanda ihop alla ingredienser och klicka sen ut i muffinsplĂ„ten (lĂ€tt smord), blir 6-7 st, alternativ gör tvĂ„ större runda kakor och lĂ€gg pĂ„ en bakplĂ„t (med bakplĂ„tspapper). Om du gör de större kakorna, snitta ett kryss â och nagga dem lĂ€tt.
StÀll in i ugnen i 10-15 minuter beroende pÄ storlek.
Â