vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Semle-kladdkaka

Publicerad 2017-02-25 10:08:36 i Allmänt, fika, fredagsfika,

En kollega till mig, nämnde att hon hade sett att någon hade bakat en semle-kladdkaka och att det skulle vara spännande att prova på en fredagsfika och avslutade med: "eller vad tror du Jenny?" 😉
Okej Anna GB, jag förstod vinken, det var bara hem och klura 😉
 Semla och kladdkaka i ett 😍
 
Söker man på semle-kladdkaka kommer de upp några olika varianter, den här fann jag hos Kungsörnen och den fick topp betyg av kollegorna 😊
 
Du behöver:
150 g smör
100 g mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
3 ägg
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
garnering:
3 dl vispgrädde
Mandelmassa att rosta
Florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Spänn fast bakplåtspapper i botten på en springform och smöra sen kanterna.
Smält smöret. 
Riv mandelmassan.
Mortla kardemummakärnorna fint.
Rör ihop ägg och socker.
Blanda sen ner resten av ingredienserna.
Häll i smeten i formen och ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
Rostad mandelmassa: Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, riv mandelmassa utspritt på pappret. Ställ in i ugnen (175 grader) i några minuter, ha koll hela tiden.
När mandelmassan fått fin färg, ta ut den och låt svalna på plåten.
Vispa grädden och lägg på den på kakan. Strö över den rostade mandelmassan och sikta till sist över florsocker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela