vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Blondie

Publicerad 2017-06-10 22:21:00 i Allmänt, fika,

Brownie vet nog de flesta vad det är för bakverk, men har du prövat på en Blondie? 
Japp, helt rätt gissat; det är en Brownie utan kakao.
En brownie utan kakao blir en blondie 😊
 
Du behöver:
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
2 dl (lite drygt) vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
100 g choklad
50 g cashewnötter
 
kolasås:
1,25 dl gädde
1,5 msk socker
0,25 dl sirap
0,5 msk smör
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Fäst ett bakplåtspapper i botten på en springform och smöra kanterna lätt.
Hacka chokladen.
Vispa smör och socker fluffigt. Vispa sen ner ägget.
Häll i vetemjöl, bakpulvet, vaniljsocker och chokladen och rör sedan om, arbeta ihop till en smidig deg.
I med degen i formen och tryck ut den. Strö över nötterna.
Ställ in i ugnen i 20-25 minuter.
Koka under tiden såsen:
Blanda grädden, sockret och sirapen i en kastrull, koka upp under omrörning. 
Koka kratfigt i 5-7 minuter. 
Tag av kastrullen från värmen och rör ner smöret. Låt svalna något. 
Ringla/klicka/spritsa sedan över såsen när kakan har svalnat lite, mängd efter tycke och smak. 
Skär upp kakan när den har svalnat helt. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jenny Tenggren

Jag bor i ett stort hus, en gammal prästgård, tillsammans mina två barn och vår hund. Livet snurrar på i hög fart och det gäller att stanna upp och andas ibland. Att laga mat och baka är något av det roligaste jag vet och önskar att jag hade mer tid till det, men jag får prioritera. Ibland blir det långbak och långkok, men för det mesta i vardagen blir det de snabba och lätta lösningarna. På min sida, på min blogg hittar du båda delarna, både det snabba och lätta men också de långa varianterna (men oftast inte så krångliga ändå 😉) och in emellan kommer säkert ett och annat allmänt inlägg om familjen och vardagen. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela