Knäckig rabarberpaj - den lättaste, godaste och snabbaste rabarberpajen
Knäckig rabarberpaj
200 g smör
4 dl havregryn
2,5 dl socker
3/4 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
Rabarber efter eget tycke och smak (jag brukar ha så det räcker botten på pajformen)
Lite potatismjöl
Gör så här:
Smält smöret, blanda ner resten av ingredienserna förutom rabarberna. Rabarberna skär man i mindre bitar och lägger i en smord pajform. Strö över potatismjöl. Täck med degen och in i ugnen i ca 30 minuter i 175 grader.
Serveras med vaniljglass eller vaniljsås.
Har tyvärr ingen bild på pajen trots att jag har bakat den massor av gånger, men kommer med lite bilder från vår vardag 😊
Så fantastiskt mycket blommor på äppelträden i år. Fick fångat den flitiga humlan på bild.
Min trogna följeslagare: underbara, goa Pussel ❤
Min ljuvliga dotter och jag passar på att njuta av ett dopp i poolen 😁