vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Pulled fish

Publicerad 2018-05-15 21:54:00 i Allmänt, brödmat, fisk,

Det här blev såå lyckat! Blev riktigt uppskattat av Amelie 😊. Kombinationen av den kryddade torsken, syltade rödlöken, mangosalsan, grönsakerna och creme fraichen blev så gott! 😁
Vi åt det här i tunnbröd, men det funkar lika bra att äta i tortillabröd eller pitabröd.
Rödlöken och salsan håller sig några dagar i kylen, perfekt att servera till veckans middagar 😊
Du behöver:
Mangosalsa:
100g fryst mango
40 g jalapeño
1 msk olivolja
1/2 liten scharlottenlök 
En nypa salt
Gör så här:
Hacka mango och jalapeño och finhacka löken.
Blanda ihop alla ingredienserna och låt stå kallt tills resten av maten är klar.
Picklad rödlök: 
1 rödlök
Saften från en halv lime
1 msk kallt vatten
0,5 msk (knappt) flytande honung 
2 krm salt
Gör så här:
Skär löken tunt. 
Blanda ihop alla ingredienser och låt stå kallt tills resten av maten är klar.
Pulled fish: 
600 g torskrygg eller liknande
1 dl japansk soja
0,5 dl (drygt) olivolja 
0,5 msk flytande honung
1 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 krm vitlökspulver (eller två pressade vitlöksklyftor)
2 msk kallt vatten
Gör så här :
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg fisken i en ugnsfast form.
Blanda ihop alla ingredienser och häll över fisken.
Ställ in i ugnen i ca 15 min eller tills fisken är klar.
Lägg över fisken i en skål, dra isär den till mindre bitar.
Är över lite av skyn och blanda runt. 
 
Servera med gurka, sallad, riven ost, creme fraiche, picklad rödlök och mangosalsa och låt var och en kombinera ihop sitt eget innehåll i tortilla-/tunnbrödet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela