Köttbullar i het sås
Köttbullar med olika tomatsåser går att variera i all oändlighet. Här kommer en lite hetare variant, anpassa sambal oeleken efter tycke och smak 😊
Du behöver:
såsen:
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
500 g passerade tomater
1,5 dl creme fraiche
1,5 msk kalvfond
1,5 msk sambal oelek
bollarna:
1,5 tsk spiskummin
1,5 tsk paprikapulver
2 krm pepparmix
0,5 tsk salt
1 dl creme fraiche
dekoration:
basilikablad
Gör så här:
Hacka löken fint, skala och hacka/pressa vitlöken.
Stek löken så den blir mjuk.
Häll i tomaterna, creme fraiche, fond och sambal oelek.
Låt småputtra lite medans bollarna fixas.
Blanda alla kryddor med creme fraichen. Blanda ner köttfärsen, rör runt.
Forma bollar och stek dem runt om så de nästan är färdiga. Lägg över dem i såsen och låt dem puttra med där tills de är klara.
Servera med pasta och sallad, dekorera med basilikablad.