Havreflarn
LĂ€tt och snabbakat! Praktiskt đ
Du behöver:
100 g smör
2 dl havregryn
1,25 dl strösockerÂ
2,5 msk sirapÂ
1 dl vetemjölÂ
Â
150 - 200 g Choklad att pensla/ringla pĂ„ eller doppa i.Â
Â
Gör sÄ hÀr:
SĂ€tt ugnen pĂ„ 175 grader.Â
SmĂ€lt smöret, tag av kastrullen frĂ„n plattan och tillsĂ€tt resten av ingredienserna. KnĂ„da ihop till en degklump.Â
Forma smĂ„ bollar och lĂ€gg pĂ„ en plĂ„t med bakplĂ„tspapper (ca 18 st brukar jag göra). Platta till dem nĂ„got.Â
In i mitten av ugnen i ca 15 minuter.Â
LĂ„t svalna pĂ„ plĂ„ten.Â
Hacka choklad och smĂ€lt, doppa flarnen i chokladen alternativt pensla eller ringla pĂ„ den.Â
Svalnar pĂ„ plĂ„ten, snart dags för lite (eller mycket đ) choklad pĂ„!Â
Nedan med choklad pĂ„, inte snyggaste bilden đ men den fĂ„r duga tillsvidare đ
Â