Pasta med soltorkade tomater och chorizo
Läckert och snabblagat! Blev mycket uppskattat av dottern - kul!
Som vanligt kommer choritzon från HärrydaKarlsson!
Vill du ha den vegetarisk, hoppa över chorizon eller byt ut den mot lätt grillad halloumi skuren i kuber.
Du behöver:
1 scharlottenlök
2 vitlöksklyftor
7 soltorkade tomater
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
0,5 msk vitvinsvinäger
1 tsk sambal oelek (kan minskas ner om man vill ha lite mildare maträtt)
1,5 msk kycklingfond
100-150 g broccoli
0,5-1 dl färsk basilika
1 pkt med 3 chorizokorvar (eller mildare om mildare mat uppskattas)
100-150 g fetaost
ev lite hackade oliver
färsk pasta
Gör så här:
Hacka scharlottenlöken och vitlöken fint och stek mjuk i smör i en större gryta.
Under tiden hackas de soltorkade tomaterna fint.
Blanda ner tomaterna, creme fraichen, grädden, vitvinsvinägern, sambalen och fonden.
Lägg i broccolin.
Låt småputtra i några minuter, tills broccolin är lagom mjuk.
Hacka basilikan och blanda ner i grytan.
Tärna chorixon och fetaosten.
Lägg upp pastan på ett fat eller i en större form. Häll över såsen och strö över korven samt fetaosten.
(Även lite hackade oliver kan strös över)
Servera direkt tillsammans med en sallad.