vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

After eight-cheesecake

Publicerad 2018-02-04 19:54:00 i Allmänt, dessert, fika, fredagsfika,

Den här blev såå bra!! 😀 Jag och Amelie gjorde en liknande till hennes födelsedagsfirande, men jag var inte helt nöjd med den, saknade den krämiga smaken från en klassisk cheescake och den var lite för klen after eight smak, så då var jag ju tvungen att testa igen och mina kollegor fick bli försökskaniner. Deras omdöme var väldigt väldigt positivt!
Så här kommer receptet, en kombination av två gamla klassiker till en läcker tårta/dessert/fika 😊 Cheescake + päron med aftereight = After eight-cheescake 
Cheeacaken serveras med grovt hackade/klyftade inlagda päron, en perfekt kombination!
Du behöver:
250+75g digestivekex
100g smör
3 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
200 g philadelpihaost
3 dl vispgrädde
1 stor fpk after eight
1 purk inlagda päron
...och många burkar/skålar 😉
Gör så här:
Börja med att krossa 250g av digestivekexen (brukar ta och lägga kexen i en plastpåse och antingen kavla fram och tillbaka eller banka så de smulas fint)
Smält smöret och blanda ihop med kexen. Tryck ut i en form med löstagbar botten (24cm i diameter).
Separera äggen. Ställ vitan åt sidan. Vispa gulorna ihop med socker och vaniljsocker till en ljus smet. Tillsätt philadelphiaosten och vispa försiktigt ihop till en jämn smet.
Vispa grädden så den blir lite lagom fast.
Ta sen äggvitorna och vispa dem till fast skum. (Man ska kunna vända bunken upp och ner).
Blanda försiktigt ner grädden i bunken med äggulesmeten. Vänd sedan ner äggvitan.
Bryt 200g after eight i lite mindre bitar och smält försiktigt i micron. Rör sedan försiktigt ner after eighten i smeten.
Dela 100g av after eighten i kvartar.
Häll ca hälften av smeten i formen med digestivebotten. strö över after eight bitarna och häll sedan över resten av smeten.
Ställ kallt i minst 4 timmar.
Den här går att förbereda veckor innan du ska använda den, men när det är dags så ta fram den i god tid, helst en halvtimma innan eller i kylen i ca 1,5 timma.
Inför serveringen krossas ca 75g digestivekex och delar resten av after eighten i kvartar.
Strö över digestivekexen och lägg på after eighten.
Dekorera med inlagda päron och servera lite hackat päron i en skål bredvid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela