vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Lövbiffsgryta med vittryffelolja

Publicerad 2016-01-28 21:51:16 i Allmänt, helgmat, lättlagat, nötkött, pastasås, snabblagat, vardagsmat,

Oj, vad det låter märvärdigt ;-) Fast det är det inte, men gott är det! Dessutom snabblagat! Att de dessutom uppskattas av hela familjen gör ju inte saken sämre ;-) Ytterligare en sak som gör att det här är en sagolikt bra maträtt är att den passar både till vardags- och helgmat, Fantasktiskt!
 
Du behöver: (6 port)
450-600g lövbiff (brukar ta lövbiff av innanlår)
1,5 gul lök
3/4 tsk salt
3 dl creme fraiche med karljohansvamp och timjan
1,5 dl vatten
1,5 msk oxfond
1-2 tsk vittryffel olja
 
servera med pasta blandat med babyspenat
 
Gör så här:
Strimla biffen och hacka löken. Stek löken mjuk, blanda i biffen och bryn den.
Blanda creme fraichen, vattnet, fonden och oljan och blanda ner i köttet och löken. Låt koka 2-3 minuter. Smaka av med tryffeloljan.
 

Om

Min profilbild

Jenny Tenggren

Jag bor i ett stort hus, en gammal prästgård, tillsammans mina två barn och vår hund. Livet snurrar på i hög fart och det gäller att stanna upp och andas ibland. Att laga mat och baka är något av det roligaste jag vet och önskar att jag hade mer tid till det, men jag får prioritera. Ibland blir det långbak och långkok, men för det mesta i vardagen blir det de snabba och lätta lösningarna. På min sida, på min blogg hittar du båda delarna, både det snabba och lätta men också de långa varianterna (men oftast inte så krångliga ändå 😉) och in emellan kommer säkert ett och annat allmänt inlägg om familjen och vardagen. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela