vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Bomber och granater 💣

Publicerad 2021-02-19 15:25:15 i AllmÀnt, buffé, mysmat, plockmat,

Eller Ă„tminstone en bomb 😉
Vi har ju en stor favorit hĂ€r hemma och det Ă€r ostbomben med jalapeño i och krossade ostbollar/-bĂ„gar runt om, men jag gör ibland en annan variant, en rom-ostbomb 😊 
Har man rĂ„ lök i kalla röror eller liknande sĂ„ tycker jag att det lĂ€tt kan bli en rĂ€tt frĂ€n smak och andra uppskattar inte den krispiga och hĂ„rda lökens  konsistens i mjuka röror, dĂ€rför "smĂ€lter" jag löken i smör först, lĂ„ter den rinna av pĂ„ hushĂ„llspapper och svalna innan jag blandar ner den i röran. MĂ€ngden lök gĂ„r ocksĂ„ att variera beroende pĂ„ hur mycket man uppskattar löksmak. 
 Rom-bomb, hĂ€r tillsammans med Göteborg400Ă„r-cavan. Ska det firas, sĂ„ ska det firas ordentligt đŸ˜‰đŸŸđŸ„‚đŸŽ‰
HĂ€r kommer receptet:
Du behöver:
100 g philadelphiaost 
1 dl creme fraiche 
1 dl smakrik ost
1/4 - 1/2 röd lök
1 burk röd rom
Gör sÄ hÀr:
Hacka löken superfint. SmÀlt smör I en kastrull och smÀlt löken pÄ lÄg vÀrme. NÀr sen Àr klar, hÀll upp den pÄ hushÄllspapper och lÄt svalna.
Blanda ihop philadelphiaost, creme fraiche och den rivna osten, blanda vÀl. Rör ner löken.
KlÀ en skÄl med plastfolie och hÀll i smeten. StÀll kallt i nÄgra timmar.
NÀr det Àr dags att servera, stjÀlp upp bomben pÄ en assiett/tallrik med hjÀlp av plastfolien och dekorera med romen.
LĂ€gg salta kex och/eller gurk- och morotsstavar. 

LĂ€tt att göra och brukar bli uppskattat pĂ„ buffĂ©bordet eller som drinktilltugg đŸ„‚ 😊



Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela