vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Nopphowans stekta ris ( min version😉)

Publicerad 2020-01-30 12:52:30 i AllmÀnt, kyckling,

 
 
 
Stekt ris med kyckling. LÀggs upp pÄ ett stort fat och dekoreras med lite basilika.
Hade en gammal kollega som kom ifrĂ„n Thailand. Vi jobbade ihop innan de smarta telefonerna och innan det var sjĂ€lvklart till Internet - det var pĂ„ det uppringande modets tid 😅. LĂ„ter lĂ€nge sen, typ femtio Ă„r sedan, men det Ă€r faktiskt bara femton 😏. I alla fall, receptet fick jag i pappersform och nĂ€r jag rotade bland papper och pĂ€rmar, hittade jag det. 
Dottern hade pratat om att, "stekt ris mĂ„ste vi göra nĂ„gon gĂ„ng". Nu var det dags 😊
Det hĂ€r Ă€r egentligen lite av en asiatisk pytt-i-panna, man kan ta lite det man har och tycker Ă€r gott. Har man ris till en tidigare mĂ„ltid, kan man koka lite extra och spara till det hĂ€r. 
SĂ„ hĂ€r gjorde vi: 
Du behöver:
4 portioner kokt ris 
3 kycklingfiléer
Salt
Peppar
Paprikapulver 
Olja
1 morot
1 liten purjolök
2-3 vitlöksklyftor 
1 paprika i valfri fÀrg
3 Àgg
2 msk fisksÄs
 
Servera jordnötter och hackad gurka till.
 
Gör sÄ hÀr:
Strimla kycklingen och stek den i olja tills den blir genomstekt. Salta, peppra och dusta över paprikapulver under tiden. NÀr kycklingen Àr klar, lÀgg den Ät sidan.
Skala och grovriv moroten.
Hacka purjolöken. 
Grovhacka paprikan.
Woka/stek grönsakerna nÄgra minuter i olja.
Blanda ner ris och kyckling. Blanda runt och woka/stek 3-4 minuter.
KnÀck Àggen och vispa upp dem lÀtt, blanda ner fisksÄsen.
Gör en grop i risblandningen i woken/stekpanan. 
HÀll i Àggblandningen. LÄt stelna nÄgon minut eller tvÄ, rör om och stek pÄ tills Àgget har stelnat.
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela