vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Nötcrunch till dessert 😍

Publicerad 2022-01-29 14:13:39 i AllmÀnt, dessert, fika, fredagsfika,

Det hĂ€r crunchet hade vi till nyĂ„rsfesserten. Vi la en bĂ€dd av crunch, la pĂ„ en bit brownie, en skĂ„l gjord av ripplad choklad, i den en kula hallonsorbĂ©t. Allt dekorerades med en liten skylt med 2022 gjord i sockerpasta, hallonströssel, fĂ€rska hallon, lite italiensk marĂ€ng samt guldstoff.
LĂ€ckert och gott đŸ€©
Du kan anvĂ€nda de nötter du kĂ€nner för, jag har gjort med bĂ„de cashewnötter och med hasselnötter.
Det som Ă€r praktiskt Ă€r att det Ă€r lĂ€tt att göra bĂ„de mjölkfritt och glutenfritt! 
Mjölkfritt: anvÀnd mjölkfritt smör.
Glutenfritt: anvÄnd glutenfria havregryn

Du behöver:
1 dl nötter av nÄgot slag
0,5 dl farin strö
1 dl strösocker
1 krm salt
2 dl haveegryn
100 g smör
Gör sÄ hÀr:
SÀtt ugnen pÄ 200 grader och lÀgg ett bakplÄtspapper pÄ en plÄt.
Hacka nötterna grovt.
Blanda ihop nötterna med resten av de torra ingredienserna. 
SkÀr smöret i mindre bitar och knÄda ner i de övriga ingredienserna sÄ det blir som en smulig deg.
Strö ut pĂ„ plĂ„ten och stĂ€ll in i ugnen i ca 15 minuter. 
Rör om med jÀmna mellanrum.
NÀr det Àr klart kan man vÀlja om man vill ha det i flarn eller stressen. Vill du ha det i flera behöver du inte röra efterÄt utan lÄta det stelna pÄ plÄten (kan ocksÄ behöva gÄ lite lÀngre i ugnen). Vill du dÀremot ha det strössligt, sÄ rör om Àven efterÄt tills det har svalnat.

Det hĂ€r Ă€r ocksĂ„ vĂ€ldigt gott att ha pĂ„ glass 😍

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela