Bomber och granater đŁ
Eller Ă„tminstone en bomb đ
Vi har ju en stor favorit hĂ€r hemma och det Ă€r ostbomben med jalapeño i och krossade ostbollar/-bĂ„gar runt om, men jag gör ibland en annan variant, en rom-ostbomb đ
Har man rÄ lök i kalla röror eller liknande sÄ tycker jag att det lÀtt kan bli en rÀtt frÀn smak och andra uppskattar inte den krispiga och hÄrda lökens konsistens i mjuka röror, dÀrför "smÀlter" jag löken i smör först, lÄter den rinna av pÄ hushÄllspapper och svalna innan jag blandar ner den i röran. MÀngden lök gÄr ocksÄ att variera beroende pÄ hur mycket man uppskattar löksmak.

Rom-bomb, hĂ€r tillsammans med Göteborg400Ă„r-cavan. Ska det firas, sĂ„ ska det firas ordentligt đđŸđ„đ
HĂ€r kommer receptet:
Du behöver:
100 g philadelphiaost
1 dl creme fraiche
1 dl smakrik ost
1/4 - 1/2 röd lök
1 burk röd rom
Gör sÄ hÀr:
Hacka löken superfint. SmÀlt smör I en kastrull och smÀlt löken pÄ lÄg vÀrme. NÀr sen Àr klar, hÀll upp den pÄ hushÄllspapper och lÄt svalna.
Blanda ihop philadelphiaost, creme fraiche och den rivna osten, blanda vÀl. Rör ner löken.
KlÀ en skÄl med plastfolie och hÀll i smeten. StÀll kallt i nÄgra timmar.
NÀr det Àr dags att servera, stjÀlp upp bomben pÄ en assiett/tallrik med hjÀlp av plastfolien och dekorera med romen.
LĂ€gg salta kex och/eller gurk- och morotsstavar.
LĂ€tt att göra och brukar bli uppskattat pĂ„ buffĂ©bordet eller som drinktilltugg đ„ đ