Kantarellstuvning
Det här är nästan helt otroligt!! Makalöst!! Trodde aldrig i mitt liv att jag skulle dels tillaga detta, dels lägga ut recept på det och dessutom tycka att det är gott!!! 😂
Inspiration, peppning (intensivt tjöt kan man också kalla det 😉) och tips från min vän svampgurun har gjort att jag har vågat 😊 Tack 😀
Kantarellstuvning (till crepes eller gratinerad smörgås):
Du behöver:
350g rensade kantareller
1 liten röd lök
1 klyfta vitlök
1 pkt bacon
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 msk ljus redning
Gör så här:
Hacka kantarellerna fint. Fräs dem rätt hårt i stekpanna, (stek bort det blöta).
Hacka röd löken och skala och pressa vitlöken, stek löken mjuk och blanda ner i kantarellerna.
Skär/klipp baconet i små bitar, knaperstek, låt rinna av på papper, blanda ner i kantarellerna.
Låt allt fräsa ihop en stund.
Häll på grädde och mjölk. Blanda ner redning.
Sjud i 5-8 minuter.
