Sagolikt goda kolasnitt med hackad choklad och dulche de leche
De här är fantastiskt goda och de existerar inte särskilt länge här hemma när jag har bakat dem, burken blir tom väldigt fort! 😊 Gott betyg! 😀
Det är lite krångligt och kladdigt att få dit dulche de lechen men det brukar bli ett fantastiskt resultat oavsett hur det ser ut 😉

Du behöver:
200 g marabou mjölkchoklad eller daimchoklad
alternativt 100g mörk choklad och 100 g mjölkchoklad
225 g smör (rumsvarmt)
2 dl strösocker
0,5 dl (drygt) sirap
5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,75 dl dulche de leche
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Grovhacka chokladen.
Rör ihop smör och socker, blanda sedan ner sirapen.
Ta de torra ingredienserna samt chokladen och blanda runt i en bunke, rör sedan ner i smörblandningen.
Knåda ihop till en deg.
Dela degen på mitten och rulla ut två längder, en i taget, rätt breda och lägg på en plåt med bakplåtspapper på. Smöra på hälften av dulche de lechen på vardera längden och försök rulla/vik i hop på längden. Platta till igen.
Det blir ganska geggigt och kletigt, men som sagt, resultatet brukar bli sagolikt gott i alla fall!
När båda längderna är färdiga, ställ in plåten i mitten av ugnen i 10-14 minuter.
Skär längderna i snitt medans de fortfarande är varma och låt svalna på plåten.

Mysfika med dottern 💕