Broccoli- och halloumibiffar
En liten variant av de vegetariska biffarna vi brukar göra.
Eftersom sonen inte helt uppskattar vegetarisk mat har vi lite hackad rökt skinka till.
BIffarna äter vi i tortillabröd med lite sallad, gurka, tomat, riven ost, ibland fetaost och en klick creme fraiche till tycker vi är gott.
Fördel med de här biffarna är att de går rätt snabbt att göra och sista stunden är de i ugnen vilket betyder att man hinner röja köket lite inann man äter - perfekt! 😄

Broccoli- & halloumibiffar
Du behöver:
250 g fryst broccoli (funkar även med färsk)
250 g halloumi
1 dl ströbröd
1 tsk lökpulver
1-1,5 tsk chiliflakes
1 tsk paprikapulver
1 krm pepparmix
0,5 tsk salt
2 ägg
olja att pensla biffarna med
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader (225 vid varmluft)
Koka upp vatten och lägg i broccolin så den blir så pass mjuk att den går att hacka fint.
Riv halloumin (grovt).
Blanda ner alla ingredienser förutom äggen. Rör runt ordentligt.
Knäck sedan äggen och blanda ner dem.
Pressa ihop lite av blandningen och forma biffar (ca 15 stycken). Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla på olja på båda sidor så får de en härlig frasig yta.
Ställ in i ugnen i 15-20 minuter.