Prästgårdens granola
Amelie och jag har länge pratat om att göra vår egen granola. Är ju egentligen jättelätt att göra och blir så gott och känns väldigt lyxigt! Vi försöker ha de flesta produkter ekologiska eller närproducerade.

Så här bestämde vi att vår granola ska vara:
Du behöver:
2 dl naturella cashewnötter
5 dl havregryn
5 dl dinkelgryn
1 dl pumpafrön
1 dl linfrön
2-3 msk kakao
1,5 dl honung
1 dl kokosolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Grovhacka nötterna.
Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
Smält kokosolja och honung i en kastrull.
Häll över torrvarorna i skålen och blanda runt ordentligt.
Bred ut på plåt med bakplåtspapper. Det ska helst inte ligga i för tjockt lager.
Ställ in i ugnen i ca 30 min.
Låt granola svalna på plåten och häll sedan över i en burk.
