KrĂ€mig vegopasta đ€©
NĂ€ men, vad sĂ€ger ni, ska vi köra ett recept till i februari? đ Lika bra medans jag har lite flow đ
Sen Ă€r det risk att det dröjer nĂ„gra mĂ„nader igen till nĂ€sta gĂ„ng đ. Det som Ă€r sĂ„ bra, Ă€r ju att man kan ju Ă€ndĂ„ anvĂ€nda allt som finns pĂ„ bloggen, Ă€ven om jag inte Ă€r hĂ€r och uppdaterar đ
Idag bjuder jag i alla fall pÄ en krÀmig pasta, toppad med halloumi, nötter och hackade tomater.
Hade tĂ€nkt att ha i lite hackad fĂ€rsk spenat ocksĂ„, men jag var tydligen inte lĂ€skunnig i affĂ€ren, sĂ„ den missade jag helt att köpa đ. Men du fĂ„r gĂ€rna testa att ha i lite hackad spenat och berĂ€tta dĂ„ gĂ€rna hur det blev đ.

Den hĂ€r rĂ€tten gĂ„r att variera lite som man vill, man kan ha spenat eller broccoli till och vill man inte ha det helt vegetariskt, sĂ„ kan det vara gott med knaperstekt bacon till đ
Du behöver:
400 g pasta
1 förpackning med halloumi eller grillost
1 liten schalottenlök
2 klyftor vitlök
1 dl creme fraiche
1 dl grÀdde
(1 dl pastavatten)
Pepparmix
Salt
1 dl riven parmesan + lite efter tycke och smak att toppa med
En nÀve med smÄ tomater
Pinjenötter eller cashewnötter
Gör sÄ hÀr:
Koka upp vattnet till pastan och koka pastan efter tiden som stÄr pÄ förpackningen.
SkÀr halloumin/grillfesten i stavar.
Stek den runt om i en stekpanna med lite rapsolja i. LĂ€gg den Ă„t sidan.
Finhacka bÄde schalottenlöken och vitlöken, stek den i lite rapsolja i nÄgon minut eller tvÄ.
HÀll i creme fraiche och grÀdde i stekpannan med löken, lÄt smÄputtra i ett par minuter.
TillsÀtt pastavatten och parmesan, smaka av med salt och peppar..
SkÀr tomaterna i kvartar.
NÀr pastan Àr klar, hÀll av vattnet och lÀgg upp pasta pÄ ett större fat/i en skÄl.
HÀll över sÄsen och blanda runt.
Toppa med halloumi/grillat, tomater, nötter och riv över lite parmesan.