Mammas pannkakor đ„°
SĂ€kert inga speciella pannkakor, men mammas pannkakor Ă€r vĂ€l alltid godast đ
Mina förĂ€ldrar fick en tradition att Ă€ta pannkakor och revbensspjĂ€ll/kampen pĂ„ fredagar och gĂ€rna med ett glas rött till đ
. VĂ€rldens mest knasiga tradition, ingen tacofredag dĂ€r inte đ. Men ville man Ă€ta mammas pannkakor sĂ„ Ă„kte man till Skepplanda pĂ„ fredagar đđ„°
HÀr kommer i alla fall mammas pannkaksrecept. De ska stekas tunna och i riktigt smör.
Mamma Ă„t helst lingonsylt till sina pannkakor, för mig lĂ„ter det mindre gott đ
. Jag föredrar Àpplemos eller jordgubbssylt.
Vad Àter du helst till dina pannkakor?

Du behöver:
2 Àgg
0,5 tsk salt (knappt)
2 msk socker
5 dl mjölk
2 dl mjöl (jag brukar ha i lite mer mjöl, ca 0,5 dl)
Gör sÄ hÀr:
Vispa ihop Àgg, socker och salt.
TillsÀtt 1 dl av mjölken och rör sedan ner mjölet.
Blanda sedan ner resten av mjölken.
VÀrm en stekpanna/pannkakslagg och smÀlt wn klicm smör. NÀr smöret och slutat lÄta, hÀll i smet och vicka runt pannan sÄ smeten sprider sig över hela.
VÀnd nÀr den har fÄtt lagom med fÀrg och lÀgg sedan upp pÄ ett fat nÀr det Àr lagom med fÀrg pÄ andra sidan.
Ta en ny klick smör, hÀll i ny smeten och fortsÀtt tills sÄ hÀr tills smeten Àr slut. Reglera vÀrmen allt eftersom. 

Vad Ă€r dĂ„ lagom med fĂ€rg? Helt efter tycke och smak! Min farmor stekte pannkakor pĂ„ vĂ€ldigt svag vĂ€rme och gjorde ljusa pannkakor. Mamma gillade lite mer brĂ€nda, sĂ„ hon frĂ€ste pĂ„. Jag föredrar dem gyllenbruna. SĂ„ som sagt, helt efter tycke och smak âșïž
