vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Mammas pannkakor đŸ„°

Publicerad 2025-05-02 13:40:04 i AllmÀnt, Vegetariskt, husmanskost,

SĂ€kert inga speciella pannkakor, men mammas pannkakor Ă€r vĂ€l alltid godast 😉
Mina förĂ€ldrar fick en tradition att Ă€ta pannkakor och revbensspjĂ€ll/kampen pĂ„ fredagar och gĂ€rna med ett glas rött till 😅. VĂ€rldens mest knasiga tradition, ingen tacofredag dĂ€r inte 😉. Men ville man Ă€ta mammas pannkakor sĂ„ Ă„kte man till Skepplanda pĂ„ fredagar đŸ˜đŸ„°
HÀr kommer i alla fall mammas pannkaksrecept. De ska stekas tunna och i riktigt smör.
Mamma Ă„t helst lingonsylt till sina pannkakor, för mig lĂ„ter det mindre gott 😅. Jag föredrar Ă€pplemos eller jordgubbssylt.
Vad Àter du helst till dina pannkakor?
Du behöver:
2 Àgg
0,5 tsk salt (knappt)
2 msk socker
5 dl  mjölk
2 dl mjöl (jag brukar ha i lite mer mjöl, ca 0,5 dl)
Gör sÄ hÀr:
Vispa ihop Àgg, socker och salt.
TillsÀtt 1 dl av mjölken och rör sedan ner mjölet.
Blanda sedan ner resten av mjölken.
VĂ€rm en stekpanna/pannkakslagg och smĂ€lt wn klicm smör. NĂ€r smöret och slutat lĂ„ta, hĂ€ll i  smet och vicka runt pannan sĂ„ smeten sprider sig över hela.
VĂ€nd nĂ€r den har fĂ„tt lagom med fĂ€rg och lĂ€gg sedan upp pĂ„ ett fat nĂ€r det Ă€r lagom med fĂ€rg pĂ„ andra sidan.  
Ta en ny klick smör, hĂ€ll i ny smeten och fortsĂ€tt tills sĂ„ hĂ€r tills smeten Ă€r slut. Reglera vĂ€rmen allt eftersom. 
Vad Ă€r dĂ„ lagom med fĂ€rg? Helt efter tycke och smak! Min farmor stekte pannkakor pĂ„ vĂ€ldigt svag vĂ€rme och gjorde ljusa pannkakor. Mamma gillade lite mer brĂ€nda, sĂ„ hon frĂ€ste pĂ„. Jag föredrar dem gyllenbruna. SĂ„ som sagt, helt efter tycke och smak â˜ș


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela