Långkokad köttfärssås

Igår började jag tillaga denna smarriga köttfärssås och eftersom dottern och jag drog till gymmet, (mysigt <3 ), så fick sonen ta över och ha koll på kokandet och röra om någon gång då och då.
Det låter krångligt och avancerat, men när allt är hackat, stekt och ihopblandat, då sköter det sig själv och man kan njuta av en lite lyxigare köttfärssås.
(obs! det är ca mått, då jag måttar på en höft. Du får ta efter eget tycke och smak)
1 kg köttfärs (jag hade 500g blandfärs+500g högrevsfärs)
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 morötter
1 burk med små champinjoner
3/4 - 1 dl chilisås
2-3 msk tomatpure
3 msk oxfond
1 - 1,5 msk soja
1 - 2 tsk sambal oelek
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
2 tsk paprikapulver1 - 2 nypor socker2 dl vattensalt pepparev. en skvätt grädde Finhacka den gula löken, vitlöken, morötterna och champinjonerna.Stek lök och vitlök och läggsen över till en gryta. Stek färsen och lägg över den i grytan.Blanda i chilisås, tomatpure, oxfond, soja, sambal oelek, oregano, basilika, paprikapulver och socker. Häll på vatten. Låt koka länge (jag kokade min i två timmar lite drygt) och fyll på med med mer vatten om det kokar bort. Om du vill ha lite rundare och mildare smak kan du runda av med lite grädde.Smaka av med salt och peppar.