Falu Africana
Igår när jag satt och planerade maten för den här veckan undrade dottern om det finns något annat man kan göra med falukorv än att steka den, göra korv stroganoff eller ugnssteka den.
Jo visst kan vi göra något annat 😊, vi kan ju göra en maträtt som jag gjorde en del runt 2000, falu Africana och det nappade hon på.
Efter middagen idag frågade jag henne bad hon tyckte och om hon fick välja mellan Africana, Stroganoff, ugnsstekt eller vanligt stekt falukorv. Det var Africanan som vann 😏

1/2 purjolök
2 små paprikor (gärna i olika färg)
2-3 tsk curry
0,5 tsk salt
2 dl grädde
1 dl mjölk
ev lite redning
0,75 msk hönsbuljong 🐔
2-3 msk mango chutney
400 g falukorv
Gör så här:
Hacka purjolöken, grovtärna paprikorna, bryn grönsakerna i smör.
Pudra över curryn, salta och häll i grädde, ev lite redning, fond och mango chutney. Låt puttra i någon minut eller två.
Skär korven i fingerstora bitar, fräs i lite smör och lägg sedan ner i såsen. Låt det koka ihop några minuter.
Smaka av med salt, curry och mango chutney.
Servera med ris, tomater, gurka, ananas och jordnötter.