Italienska köttfärsbiffar
Köttfärsbiffar kan man nog variera i oändlighet! Fantastiskt smidigt och oftast lättlagat, toppen helt enkelt! De här gjorde jag för ett tag sedan och receptet har legat på vänt, men nu är det dags!


Du behöver:
biffar:
500 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm pepparmix/svartpeppar
1 ägg
2 vitlöksklyftor
0,5 dl hackad/klippt basilika
0.5 msk senap
0,5 dl (lite drygt) riven parmesan (gärna av fårmjölk)
2 msk tomatpuré
0,75 dl vatten
sås:
3 dl vispgrädde
8- 10 soltorkade tomater (i olja)
Knappt 1 msk av oljan från tomaterna
Hackad basilika efter tycke och smak
Salt
Peppar
Ev. lite redning
Gör så här:
Blanda ihop köttfärs, salt, peppar, ägg, senap, parmesan, tomatpuré och vatten. Pressa ner vitlöken och blanda ner den hackade basilikan.
Forma biffar/större bollar och stek dem färdiga i stekpanna.
Under tiden som biffarna steks blandas grädde, de hackade tomaterna, oljan och basilikan ihop och när biffarna nästan är färdigstekta hälls såsen över i stekpannan och får puttra ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med färsk pasta till.