Knäckig blåbärspaj

Lyxfika idag på kvällskvisten 😊 blåbärspaj med vaniljsås. Receptet finns både på Tasteline och Jennys matblogg (och kanske på fler ställen också 😉)
Knäckig blåbärspaj:
250g blåbär
2 msk potatismjöl/maizena
0,5 dl socker
Häll i blåbären i en smord form och strö sen över potatismjöl och socker.
150g smör
1 dl vispgrädde
0,5 dl sirap
2 dl vetemjöl
2,5 havregryn
2 dl socker
1 tsk bakpulver
Smält smöret och häll sen ner grädde och sirap.
Tag av kastrullen från spisen och blanda i de torra ingredienserna, (degen ska vara rätt lös).
Häll över bären och ställ sen in formen i ugnen, 175 grader i 30-40 minuter, tills den har fått fin färg.
Vill du inte ha den för hård, så ta ut den lite tidigare.
Servera med glass eller vaniljsås.