Kycklingpaj med salsa och philadelphiaost
Den här var det länge sen jag gjorde, dumt, för den är riktigt smarrig 🙂
Det var min syster Johanna som tipsade mig om receptet för flera år sen, kommer från början från tasteline.se.
Här kommer min version (inte så olik originalet 😉)
Du behöver:
Pajdegen:
3 dl vetemjöl
125g smör (kylskåpskallt)
3 msk vatten (iskallt)
Fyllning:
1 gul lök
5-6 färska champinjoner
3 kycklingfiléer
salt
peppar
1 ask/200g philadelphiaost
1 burk/230g chutney salsa (medium)
Jalapeño (Santa Marias heta och färdigskivade)
100-150g riven smakrik ost
Gör så här:
Hacka/smula ihop smör och mjöl till en smulig massa, tillsätt det kalla vattnet. Tryck ut i en smord pajform och ställ kallt i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka lök och champinjonerna fint.
Skär rent kycklingfiléerna och skär dem i mindre bitar.
Förgrädda pajskalet i tio minuter.
Stek löken i smör såden blir mjuk (men ej får färg), låt champinjonerna få steka med i slutet.
Stek kycklingen, salta och peppra under tiden.
Lägg kyckling, lök och champinjoner i en kastrull, tillstt philadelphiaost och salsa. Rör om väl, philadelphiaosten ska smälta ner och blandas ihop med de övriga ingredienserna.
Häll ner i det förgräddade pajskalet.
Toppa med valfri mängd jalapenjo (hacka och sprid ut om du vet att övriga middagsgäster gillar het mat) och sen den rivna osten.
In i ugnen i ca 15 minuter.
Servera med salsa, gräddfil, sallad och tortillachips.
