vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Blondie

Publicerad 2017-06-10 22:21:00 i Allmänt, fika,

Brownie vet nog de flesta vad det är för bakverk, men har du prövat på en Blondie? 
Japp, helt rätt gissat; det är en Brownie utan kakao.
En brownie utan kakao blir en blondie 😊
 
Du behöver:
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
2 dl (lite drygt) vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
100 g choklad
50 g cashewnötter
 
kolasås:
1,25 dl gädde
1,5 msk socker
0,25 dl sirap
0,5 msk smör
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Fäst ett bakplåtspapper i botten på en springform och smöra kanterna lätt.
Hacka chokladen.
Vispa smör och socker fluffigt. Vispa sen ner ägget.
Häll i vetemjöl, bakpulvet, vaniljsocker och chokladen och rör sedan om, arbeta ihop till en smidig deg.
I med degen i formen och tryck ut den. Strö över nötterna.
Ställ in i ugnen i 20-25 minuter.
Koka under tiden såsen:
Blanda grädden, sockret och sirapen i en kastrull, koka upp under omrörning. 
Koka kratfigt i 5-7 minuter. 
Tag av kastrullen från värmen och rör ner smöret. Låt svalna något. 
Ringla/klicka/spritsa sedan över såsen när kakan har svalnat lite, mängd efter tycke och smak. 
Skär upp kakan när den har svalnat helt. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela