Blondie
Brownie vet nog de flesta vad det är för bakverk, men har du prövat på en Blondie?
Japp, helt rätt gissat; det är en Brownie utan kakao.
En brownie utan kakao blir en blondie 😊
Du behöver:
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
2 dl (lite drygt) vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
100 g choklad
50 g cashewnötter
kolasås:
1,25 dl gädde
1,5 msk socker
0,25 dl sirap
0,5 msk smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Fäst ett bakplåtspapper i botten på en springform och smöra kanterna lätt.
Hacka chokladen.
Vispa smör och socker fluffigt. Vispa sen ner ägget.
Häll i vetemjöl, bakpulvet, vaniljsocker och chokladen och rör sedan om, arbeta ihop till en smidig deg.
I med degen i formen och tryck ut den. Strö över nötterna.
Ställ in i ugnen i 20-25 minuter.
Koka under tiden såsen:
Blanda grädden, sockret och sirapen i en kastrull, koka upp under omrörning.
Koka kratfigt i 5-7 minuter.
Tag av kastrullen från värmen och rör ner smöret. Låt svalna något.
Ringla/klicka/spritsa sedan över såsen när kakan har svalnat lite, mängd efter tycke och smak.
Skär upp kakan när den har svalnat helt.