Köttfärssås & spagetti i thailändsk tappning
Återhämtat oss från resan och börjat återkomma till vardagen igen 😊. Dags för lite nya recept, eller vad tycker ni? Tycker i alla fall jag att det är på tiden! 😅
Mina barn har aldrig, verkligen aldrig, uppskattat när jag gör vanlig köttfärssås och spagetti, så då får jag väl göra en ovanlig då! 😉 Med lite fisksås och japansk soja och nudlar istället för spagetti så blev det helt plötsligt en thailändsk variant av det hela och då blev det ju genast mycket godare! 😏

Köttfärssås med thailändsk touch som serveras med nudlar.
Du behöver:
600g blandfärs
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
2 morötter (mellanstora)
1,5 tsk sambal oelek
1,5 msk fisksås
1 msk japansk soja
1 tsk honung
1 burk kokosmjölk
salt
peppar
servera nudlar till
Gör så här:
Hacka purjolöken fint och skala och pressa vitlöken.
Fräs i smör (inte så det får färg), blanda ner färsen och låt allt steka ihop tills färsen är genomstekt.
Under tiden skalas morötterna och rivs grovt, blanda ner i färsen och rör om.
Ta sedan resten av ingredienserna och blanda ner. Rör runt ordentligt och låt koka ihop en liten stund.
Smaka av med salt och peppar.