Asiatisk kyckling
Oj, oj, oj, hĂ€r kommer det ytterligare ett recept och inom loppet av en vecka!! đ
Japp, sÄ Àr det, ibland gÄr det mÄnader emellan och ibland kommer jag in i ett flow.
Den hĂ€r rĂ€tten Ă€r bĂ„de snabb- och lĂ€ttlagad, bara man kommer ihĂ„g att tina kycklingen om man vĂ€ljer att anvĂ€nda fryst đ; Ă€r kycklingen tinad sĂ„ gĂ„r det snabbt att laga.
Jag valde att ha nudlar till, men det gĂ„r lika bra att ha ris. Har du ris till, sĂ„ kom ihĂ„g att sĂ€tta gĂ„ng det i tid, sĂ„ det blir klart samtidigt đ

Du behöver:
1 kg kyckling
1 schalottenlök
2-3 vitlöksklyftor
1,25 dl ostronsÄs
3 msk hoisinsÄs
1,5-2 tsk risvinÀger
(Knappt) 1,5 msk sesamolja
0,75 dl farinsocker
Cashewnötter (gÀrna salta)
Sesamfrön (kan uteslutas)
Rapsolja och smör att steka i
Gör sÄ hÀr:
SkÀr kycklingen i mindre bitar.
Hacka lök och vitlök.
Blanda ihop ostronsÄs, hoisinsÄs, risvinÀger, sesamolja och farinsocker.
Stek löken i olja och smör tills den har fÄtt lite fÀrg och lÀgg i kycklingen och frÀs pÄ hög vÀrme.
NÀr kycklingen har fÄtt fin fÀrg, hÀll pÄ sÄsen och lÄt det puttra ihop i nÄgra minuter.
Dags att servera. LÀgg gÀrna upp pÄ ett större fat, med nudlsr/ris i botten och hÀll pÄ kycklingen. Toppa med cashewnötter och strö över lite sesamfrön.
