vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Paus för idag

Publicerad 2015-11-30 22:14:41 i Allmänt,

Nu måste jag pausa för idag. Imorgon fortsätter jag med de mintiga snöbollarna, mini lionbars och knäck.
Dessutom tänkte jag hinna med att skriva ner receptet på stekpannetunnbrödet - snabb mysmat
 

Julgodis - rocky road

Publicerad 2015-11-30 21:51:02 i Allmänt, julgodis, lättbakat,

Det här är verkligen ett julgodis som har blivit som ischoklad var förr på julgodisbordet - ett måste!
Här har ni mitt recept:
Du behöver:
600 g choklad (här blandar vi lite, lite 55% och lite 70%)
2 påsar dumlekolor
100 g pistagenötter
2 stora nävar mini marshmallows
3 dl cashewnötter
 
 
Gör så här:
Hacka choklade och smält den. (Jag brukar smälta chokladen i micron, men fungerar lika bra med vattenbad om man känner sig tryggare med det).
Skala av pappret på dumlen och dela varje kola på mitten. Skala pistagenötterna. Blanda alla ingredienser i en skål: dumle, pistagenötter, marshmallows, cashewnötter och sist chokladen och blanda runt.
Häll upp på en plåt med bakplåtspapper och platta ut. Ställ in i kylen. När det har stelnat, skär du upp i lagom stora bitar och lägger i en burk och förvarar sen i kylen.

Julgodis - bountypraliner

Publicerad 2015-11-30 21:36:00 i Allmänt, julgodis, lättbakat,

Det här var nog faktiskt något utav det lättaste jag har gjort i julgodisväg och gillar man bounty, då är de här perfekta! En lagom munsbit, i en till två tuggor - beroende på hur bredkäftad man är ;-)
 
 
Du behöver:
50 g smör
100 g riven kokos
2 dl florsocker
0,5 dl vispgrädde
225 g mellan eller mörk choklad (55% eller 70%)
kokos att dekorera med
 
Gör så här:
Smält smöret. Blanda ner kokos, florsocker och vispgrädde. Rulla till 20 små bollar och lägg på en tallrik. Ställ in i frysen i minst en timma.
Smält chokladen och doppa bollarna i, toppa med lite kokosflisor. Ställ dem på bakplåtspapper och in i kylen tills de har stelnat.
 

Om

Min profilbild

Jenny Tenggren

Jag bor i ett stort hus, en gammal prästgård, tillsammans mina två barn och vår hund. Livet snurrar på i hög fart och det gäller att stanna upp och andas ibland. Att laga mat och baka är något av det roligaste jag vet och önskar att jag hade mer tid till det, men jag får prioritera. Ibland blir det långbak och långkok, men för det mesta i vardagen blir det de snabba och lätta lösningarna. På min sida, på min blogg hittar du båda delarna, både det snabba och lätta men också de långa varianterna (men oftast inte så krångliga ändå 😉) och in emellan kommer säkert ett och annat allmänt inlägg om familjen och vardagen. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela