vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Varm smörgåstårta med kyckling

Publicerad 2018-03-29 13:31:09 i Allmänt, brödmat, fredag&lördagsmat, kyckling, mysmat,

 Varm smörgåstårta med kyckling 😊
Du behöver:
2 kycklingfiléer (ca 500g)
1 msk soja
2,5 msk olja
1 msk sweet chilisås
1 dl creme fraiche
 
"goja"
1 liten purjolök
100 g champinjoner
1 burk cremefraiche paprika/chili
1 dl vispgrädde
 
4 halvmånar hönökaka
 
täcke:
1 dl cremefraiche
100 g philadelphiaost
2 dl riven västerbottenost (eller annan smakrik ost)
 
ev. dekoration:
Ca 10 körsbärstomater
Basilikablad
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop soja, olja och sweet chilisås. Strimla kycklingen och lägg ner i blandningen, rör om ordentligt.
Stek kycklingen helt färdig i stekpanna eller i ugn (225 grader, 10-15 minuter).
Låt kycklingen svalna under tiden "gojan" görs i ordning.
Lägg ett bakplåtspapper i en ugnssäker form.
Skär/hacka purjolöken och champinjonerna i små bitar, fräs i smör till champinjonerna har fått fin färg och löken är mjuk. 
Blanda ner den smaksatta creme fraichen samt grädden. Låt koka tills det blir en fastare goja.
Blanda ihop alla ingredienserna till "täcket" cremefraiche, philadelphiaost och ost i en skål.
Skär den avsvalnade kycklingen i lite mindre bitar, blanda ned creme fraiche.
Lägg en halva hönökaka i formen.
Bred ut en tredjedel av gojan på brödet. Lägg på hälften av kycklingen.
Lägg på en ny halva, bred på en tredjedel av gojan.
Lägg på nästa halva, på med resten av gojan och resten av kycklingen.
På med sista brödskivan.
Smeta på oströran uppe på och lite på sidorna.
Ställ in i mitten av ugnen i 10-15 minuter, kan behövas sätta igång grillen på ugnen i slutet för att få lite mer färg.
Dekorera ev med tomater och basilikablad.
Servera med sallad till.
 

Viltskavsgryta

Publicerad 2018-03-20 18:40:20 i Allmänt, Vilt, lättlagat, snabblagat, vardagsmat,

Äntligen dags igen för ett nytt recept!! 😊
Det här är rätt snabb- och lättlagat, perfekt vardagsmat!
Viltskavsgryta - perfekt vardagsmat 😊
Du behöver:
1 pkt älgskav
1 pkt renskav
3 schalottenlökar 
150-200g champinjoner
1 msk soja
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk
2-3 msk rönnbärsgelé
Salt och peppar
Gör så här:
Ta fram viltskavet så det får tina något.
Skala och finhacka löken, finhacka även champinjonerna.
Fräs på champinjonerna i smör, sänk värmen efter en stund och häll i löken. Fräs på tills löken är mjuk. Ställ åt sidan.
Fräs viltskavet i smör i het stekpanna, fräs tills det i stort sett brynt runt om. 
Häll över viltskavet till champinjonerna och löken. Blanda sedan ner resten av ingredienserna. Låt koka ihop en liten stund.
Smaka av med salt och peppar.
Vill du ha lite tjockare sås är det bara att hälla i lite maizena redning.
Servera med ris och broccoli.

Om

Min profilbild

Jenny Tenggren

Jag bor i ett stort hus, en gammal prästgård, tillsammans mina två barn och vår hund. Livet snurrar på i hög fart och det gäller att stanna upp och andas ibland. Att laga mat och baka är något av det roligaste jag vet och önskar att jag hade mer tid till det, men jag får prioritera. Ibland blir det långbak och långkok, men för det mesta i vardagen blir det de snabba och lätta lösningarna. På min sida, på min blogg hittar du båda delarna, både det snabba och lätta men också de långa varianterna (men oftast inte så krångliga ändå 😉) och in emellan kommer säkert ett och annat allmänt inlägg om familjen och vardagen. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela