vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Sesam och teriyakkyckling med nudlar

Publicerad 2018-09-11 22:22:00 i Allmänt, kyckling, vardagsmat,

Hej på er!
Nu var det väldigt länge sen, inspirationen har inte riktigt velat infinna sig efter denna magiska sommar som vi har haft. Dags att börja inse att hösten är här och vardagslivet är i full gång! 😊
Har lite projekt framför mig, så det kan hända att tiden inte riktigt finns att testa och experimentera med nya recept, men ska ändå försöka ge er en liten inblick i vad jag kommer hålla på med 😏
 
I förra veckan fick vi en ny ”smakbox”.
Är som julafton varje gång och vi försöker öppna den tillsammans, barnen (ungdomarna) och jag. Den här gången var inte Amelie hemma, så vi skickade inspirerande snapchat-filmsnuttar till henne så även hon skulle få vara delaktig. Hon var mycket imponerad över vår entusiastiska filminspelning 😅. I måndags när hon kom hem var det dags för stora smakprovar-kvällen, mysigt! 💗
Testvinnaren i Prästgården: Wilma kanelfikakex! Rekommenderas!
Nu till receptet på dagens middag, en middag som blev succé här hemma och som kommer garanterat lagas igen. Rätt lätt och smidigt och använder man färdigstrimlad kycklingfilé går det ju ännu snabbare!
Ingredienserna till dagens middag, bl.a. glasnudlarna från smakboxen.
Du behöver:
2 vitlöksklyftor
1 liten purjolök
1 kg kycklingfilé 
1 flaska (250 ml) woksauce teriyaki o sesame olika (santa Maria)
vatten
2 morötter 
250 g sockerärter
2-3 msk sesamfrön
Gör så här:
Skala och pressa vitlöken.
Hacka purjolöken fint.
Strimla kycklingfilén.
Stek löken i smör i en större kastrull.
Börja steka kycklingen så den får fin färg och lägg successivt över i kastrullen med löken när det är klart och rör om.
Skala och riv under tiden morötterna och lägg i kastrullen.
När all kyckling är stekt och ilagd i kastrullen hälls sesam/teriyakisåsen i. Fyll sedan flaskan till hälften med kallt vatten, sätt på locket och skaka om, häll sedan i kastrullen. 
Dags att låta det koka upp i kastrullen och sedan sjuda lite försiktigt i några minuter. 
Rosta sesamfröna lätt i en kastrull.
Blanda ner sockerärterna i kycklingblandningen, koka upp igen och blanda sen ner sesamfröna (spara lite till dekoration och strö överst på kycklingen).
Servera med valfria nudlar till, tärnad gurka och lite blandade salladsblad.
Gott! Men nästa gång blir det äggnudlar till 👍🏻
 Vi fick med glasnudlar i smakboxen som vi ville testa, men vi var alla väldigt överens om att det var inget för oss, så nästa gång blir det äggnudlar till.
 

Om

Min profilbild

Jenny Tenggren

Jag bor i ett stort hus, en gammal prästgård, tillsammans mina två barn och vår hund. Livet snurrar på i hög fart och det gäller att stanna upp och andas ibland. Att laga mat och baka är något av det roligaste jag vet och önskar att jag hade mer tid till det, men jag får prioritera. Ibland blir det långbak och långkok, men för det mesta i vardagen blir det de snabba och lätta lösningarna. På min sida, på min blogg hittar du båda delarna, både det snabba och lätta men också de långa varianterna (men oftast inte så krångliga ändå 😉) och in emellan kommer säkert ett och annat allmänt inlägg om familjen och vardagen. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela