vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Ett gott slut...

Publicerad 2016-12-27 12:33:53 i Allmänt, veckomatsedel,

...och på väg mot ett gott nytt. Nyår närmar sig med stormsteg och snart är det dags att skriva 2017 istället för 2016 🙂
 
Insåg att det redan har hunnit bli tisdag och även om jag har förmånen att få vara ledig och glida omkring i mjuka slappakläder, så ska ju ändå sonen jobba och behöver lite vettig och planerad middag 😏, tur det kanske 😉 för jag har änna slappat till mig de här dagarna 😊.
 
Så här kommer min plan för resten av veckan:
Tisdag: blev så där bra start på planen 😳 för idag åker vi till Skepplanda, till mina föräldrar och firar en minijul med dem i familjen som inte kunde vara med på julafton 🎄. Men jag ska ändå slänga ihop lite köttbullar idag för att ha till några lunchlådor.
Onsdag: Pasta med sweetchili kyckling
Torsdag: Köttfärsenchiladas
Fredag: Fläskfilépasta med soltorkade tomater 
Lördag: Nyårsafton 🎉 får se vad som faller på min lott, blir det förrätt? Varmrätt? Dessert? Eller kanske helt enkelt lite snacks och godis 🍬?  
Söndag: Idag är det den internationella pizzadagen 😊 Får se vad det finns för ork här hemma till att fixa någon mat eller inte 😉 🍕
Pussel vaktar julklapparna 😊

Fläskfilé med glögg

Publicerad 2016-12-19 18:34:55 i Allmänt, fläskkött, helgmat, lättlagat, snabblagat,

Den här såsen! Wow! Helt sagolik! 
Det finns flera olika varianter om man söker på nätet, här har ni min 😏. 
Du behöver:
600 g fläskfilé
Ca 1 tsk Paprikapulver
2 dl glögg (jag använde lite starkvinsglögg och en skvätt av den alkoholfria - det var det vi hade kvar hemma 😉)
3 dl grädde
1,5 msk kalvbuljong
2 tsk soja
Salt
Peppar
Gör så här:
Skiva fläskfilén och bryn den i en stekpanna, dusta över paprikapulvret under tiden.
Samtidigt blandas glögg, grädde, buljong och soja i en kastrull och får kokas ihop. 
När fläskfilén är färdigstekt läggs den ner i kastrullen med sås, låt småputtra någon minut.
 
Servera med klyftpotatis eller ris.
 
 

Kycklingfajitas

Publicerad 2016-12-17 13:41:46 i Allmänt, brödmat, kyckling, mysmat,

Blandningen mellan lite hetta och lite sötma är så himla gott! Perfekt mysmat och relativt lätt och snabbt att göra. (Grundreceptet har jag hittat på tasteline.se 😊) 
Du behöver:
800g kycklingfilé
1,5 tsk oregano
1,5 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
2 krm pepparmix/svartpeppar
0,5 tsk salt
 
0,5-1 gul paprika
1 röd lök 
2 st vitlöksklyftor
2,5 msk honung
1 msk vit balsamvinäger
En nypa salt och en skvätt peppar 
150-200 g cocktailtomater/miniplommontomater
 
Gör så här:
Strimla kycklingen. Blanda ihop med chilipulver, spiskummin, oregano, peppar och salt. Hetta upp en panna med en skvätt olja i och stek kycklingen tills den är färdig.
Under tiden hackas den röda löken, vitlöken pressas och paprikan tärnas i mindre bitar. Fräs på allting i en kastrull med lite olja i. 
Skär tomaterna i kvartar och blanda ner i grönsaksblandningen. Låt fräsa en kort stund, lägg i kycklingen och blanda runt.
Servera med hackad isbergssallad, tärnad gurka, riven ost i små skålar, samt gräddfil, salsa och tortillabröd så var och en gör sin egen fajitas.

Om

Min profilbild

Jenny Tenggren

Jag bor i ett stort hus, en gammal prästgård, tillsammans mina två barn och vår hund. Livet snurrar på i hög fart och det gäller att stanna upp och andas ibland. Att laga mat och baka är något av det roligaste jag vet och önskar att jag hade mer tid till det, men jag får prioritera. Ibland blir det långbak och långkok, men för det mesta i vardagen blir det de snabba och lätta lösningarna. På min sida, på min blogg hittar du båda delarna, både det snabba och lätta men också de långa varianterna (men oftast inte så krångliga ändå 😉) och in emellan kommer säkert ett och annat allmänt inlägg om familjen och vardagen. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela