vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Läcker kycklingpasta med vin och tomater

Publicerad 2016-11-30 18:17:00 i Allmänt, kyckling, pasta, pastasås,

Okej, här kommer dagens middag, nu med bild, en liten uppdatering av det här inlägget 😏
Den här kanske mer faller de vuxna i smaken, ni får testa 😉 Eftersom jag inte har några småttingar hemma längre så kan jag inte riktigt svara för hur det uppskattas hos de små, men sonen jublade inte men tyckte att det funkade. Ni får, som sagt, helt enkelt testa.
 
Du behöver:
0,5  röd lök
1 liten schalottenlök
600 g k
1 tsk salt
2 krm pepparmix
2,5 dl cremefraiche
0,75 dl vitt vin
1 + 1 msk senap 
2 tomater
Ruccola
Servera pasta till
 
Gör så här:
Hacka de båda lökarna fint.
Skär rent kycklingen och strimla den.
Stek löken i en kastrull (ska ej ta färg, bara bli mjuk). Bryn samtidigt kycklingen i en stekpanna, salta och peppra. När kycklingen är klar läggs den över i kastrullen med löken.
Blanda sen ner cremefraiche, senap (1 msk) och vin. Låt allt få sjuda så smått.
Under tiden tärnas tomaten (i större bitar) och blandas ihop med resten av senapen. Låt stå och dra en stund.
Precis innan pastan har kokat klart och det är dags att servera blandas tomaten ner i kycklingsåsen.
Vid servering strö över en näve grovhackad ruccola.

Färsbollar i krämig tomatsås

Publicerad 2016-11-28 20:35:00 i Allmänt, köttfärs, lättlagat, pasta,

Oj, det här var gott! Och enkelt! Och snabblagat!! Wow! Bästa egenskaperna på vardagsmaten! Nästan så där gott så jag kan tänka mig det till helgen med något läckert italienskt vin till 😉
Du får testa själv och berätta sen vad du tycker, funkar det med ett glas vin till eller? 🙂
Det lustiga med den här rätten (sonen och jag hade precis samma känsla och reflektion) är att första tuggan säger inte så mycket, blev lite besviken, det luktade ju så gott, men sen växte det fram mer och mer och smakade supergott 😊
 
Du behöver:
1 ägg
0,5 dl ströbröd
1 dl vatten
1 msk lökpulver
0,5 tsk salt
2 krm pepparmix 
500 g köttfärs
390 g pastasås med basilika smak 
1 dl vispgrädde
0,5-1 dl färsk basilika
Parmesan att riva över
 
Gör så här:
Blanda ströbröd, ägg och vattnet. Häll sen i lökpulver, salt, pepparmix och blanda runt, blanda sist ner färsen.
Forma bollar och stek dem runt om i smör.
Under tiden blandas pastasås och grädde ihop i en kastrull och värms på. Lägg ner färsbollarna i pastasåsen när de är färdigstekta och låt småputtra ihop i ca 10 minuter.
Vid servering: Strö över grovhackade basilikablad och riv över parmesan.
Servera färsk pasta till (och kanske ett glas vin... 😉)
 
 

Meny för vecka 48

Publicerad 2016-11-27 23:16:57 i Allmänt, veckomatsedel,

Ibland går dagarna alldeles för fort, hela helgen har bara rusat på, kära nån! Men här kommer i alla fall en meny och den skrivs ner i all hast 😏 men får tro att den blir bra ändå.
 
Så här är min plan:
Måndag: Färsbollar i krämig tomatsås
Tisdag: Enklaste torskgratängen
Onsdag: Krämig kycklingpasta
Torsdag: 08:ans rulle
Fredag: Kyckling i krämig sås
Lördag: Ost- och skinpaj
Söndag: Mango chutney och mascarpone fläskfilé
 
Önskar er alla en fin vecka och skulle andan falla på så skriv gärna en rad 😏
 
Har haft min lillasysters två små busfrön hos oss i helgen och vi har några
saker vi måste göra: titta på "mitt" vindkraftverk och att titta på tågen.
Vi fick vänta och vänta och vänta och till slut kom det tåg, två stycken 
dessutom! Vilken lycka!!

Om

Min profilbild

Jenny Tenggren

Jag bor i ett stort hus, en gammal prästgård, tillsammans mina två barn och vår hund. Livet snurrar på i hög fart och det gäller att stanna upp och andas ibland. Att laga mat och baka är något av det roligaste jag vet och önskar att jag hade mer tid till det, men jag får prioritera. Ibland blir det långbak och långkok, men för det mesta i vardagen blir det de snabba och lätta lösningarna. På min sida, på min blogg hittar du båda delarna, både det snabba och lätta men också de långa varianterna (men oftast inte så krångliga ändå 😉) och in emellan kommer säkert ett och annat allmänt inlägg om familjen och vardagen. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela