vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Broccoli- och halloumibiffar

Publicerad 2018-04-30 15:00:00 i Allmänt, Vegetariskt, brödmat,

En liten variant av de vegetariska biffarna vi brukar göra.
Eftersom sonen inte helt uppskattar vegetarisk mat har vi lite hackad rökt skinka till.
BIffarna äter vi i tortillabröd med lite sallad, gurka, tomat, riven ost, ibland fetaost och en klick creme fraiche till tycker vi är gott. 
Fördel med de här biffarna är att de går rätt snabbt att göra och sista stunden är de i ugnen vilket betyder att man hinner röja köket lite inann man äter - perfekt! 😄
Broccoli- & halloumibiffar 
Du behöver:
250 g fryst broccoli (funkar även med färsk)
250 g halloumi
1 dl ströbröd
1 tsk lökpulver
1-1,5 tsk chiliflakes
1 tsk paprikapulver
1 krm pepparmix
0,5 tsk salt
2 ägg
olja att pensla biffarna med
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader (225 vid varmluft)
Koka upp vatten och lägg i broccolin så den blir så pass mjuk att den går att hacka fint.
Riv halloumin (grovt).
Blanda ner alla ingredienser förutom äggen. Rör runt ordentligt.
Knäck sedan äggen och blanda ner dem.
Pressa ihop lite av blandningen och forma biffar (ca 15 stycken). Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla på olja på båda sidor så får de en härlig frasig yta.
Ställ in i ugnen i 15-20 minuter.

Köttfärssås & spagetti i thailändsk tappning

Publicerad 2018-04-25 21:51:45 i Allmänt, köttfärs, snabblagat, vardagsmat,

Återhämtat oss från resan och börjat återkomma till vardagen igen 😊. Dags för lite nya recept, eller vad tycker ni? Tycker i alla fall jag att det är på tiden! 😅
Mina barn har aldrig, verkligen aldrig, uppskattat när jag gör vanlig köttfärssås och spagetti, så då får jag väl göra en ovanlig då! 😉 Med lite fisksås och japansk soja och nudlar istället för spagetti så blev det helt plötsligt en thailändsk variant av det hela och då blev det ju genast mycket godare! 😏
Köttfärssås med thailändsk touch som serveras med nudlar.
Du behöver:
600g blandfärs
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
2 morötter (mellanstora)
1,5 tsk sambal oelek
1,5 msk fisksås
1 msk japansk soja
1 tsk honung
1 burk kokosmjölk
salt
peppar
servera nudlar till
Gör så här:
Hacka purjolöken fint och skala och pressa vitlöken.
Fräs i smör (inte så det får färg), blanda ner färsen och låt allt steka ihop tills färsen är genomstekt.
Under tiden skalas morötterna och rivs grovt, blanda ner i färsen och rör om.
Ta sedan resten av ingredienserna och blanda ner. Rör runt ordentligt och låt koka ihop en liten stund.
Smaka av med salt och peppar.

Lanzarote

Publicerad 2018-04-24 21:20:17 i Allmänt, Familjen,

Tänk att vi kom iväg! 😍 Så underbart! Och jag är så tacksam över min stora, härliga familj!
Vi hade en hel del sjukdomsfall på vägen och läkaren på hotellområdet blev flitigt besökt, men vädret, värmen, området och att vi kunde få vara tillsammans vägde upp det hela och vi kunde ändå njuta ❤
Slänger upp några bilder från vår resa och nu när det här gått en vecka sen vi kom hem så ska jag försöka skärpa mig och få ordning på våra matplaner igen 😅.
Flyget på väg ner, mysigt att få sitta hos storkusinen och spela.
 En av de första dagarna som vi var nere på stranden såg vi en halo, läckert!
 Gött häng på uteplatsen innan det var dags för middag, blev en trevlig vana.
 Nästan hela ligan på en promenad -målet den här gången var glassbaren.
 Amelie, Jacob och jag hyrde oss en liten bil och for iväg till vulkanområdet:Timanfaya. Häftigt! Här fick vi se hur det av värmen från vulkanen både sköt vatten, hö började brinna och hur det lagade mat till restaurangen som låg där.
 Klart vi var tvungna att äta vulkantillagad mat! Kanske inte den mest smakfulla upplevelsen vi har varit med om, men bara att veta att det har tillagats över värmen från vulkanen gjorde måltiden rätt häftig!
 Mysiga och ljumma kvällar!
 Bild över "vår" strand och en del av hotellområdet. Superfint!

Om

Min profilbild

Jenny Tenggren

Jag bor i ett stort hus, en gammal prästgård, tillsammans mina två barn och vår hund. Livet snurrar på i hög fart och det gäller att stanna upp och andas ibland. Att laga mat och baka är något av det roligaste jag vet och önskar att jag hade mer tid till det, men jag får prioritera. Ibland blir det långbak och långkok, men för det mesta i vardagen blir det de snabba och lätta lösningarna. På min sida, på min blogg hittar du båda delarna, både det snabba och lätta men också de långa varianterna (men oftast inte så krångliga ändå 😉) och in emellan kommer säkert ett och annat allmänt inlägg om familjen och vardagen. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela