vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Broccoli- och halloumibiffar

Publicerad 2018-04-30 15:00:00 i Allmänt, Vegetariskt, brödmat,

En liten variant av de vegetariska biffarna vi brukar göra.
Eftersom sonen inte helt uppskattar vegetarisk mat har vi lite hackad rökt skinka till.
BIffarna äter vi i tortillabröd med lite sallad, gurka, tomat, riven ost, ibland fetaost och en klick creme fraiche till tycker vi är gott. 
Fördel med de här biffarna är att de går rätt snabbt att göra och sista stunden är de i ugnen vilket betyder att man hinner röja köket lite inann man äter - perfekt! 😄
Broccoli- & halloumibiffar 
Du behöver:
250 g fryst broccoli (funkar även med färsk)
250 g halloumi
1 dl ströbröd
1 tsk lökpulver
1-1,5 tsk chiliflakes
1 tsk paprikapulver
1 krm pepparmix
0,5 tsk salt
2 ägg
olja att pensla biffarna med
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader (225 vid varmluft)
Koka upp vatten och lägg i broccolin så den blir så pass mjuk att den går att hacka fint.
Riv halloumin (grovt).
Blanda ner alla ingredienser förutom äggen. Rör runt ordentligt.
Knäck sedan äggen och blanda ner dem.
Pressa ihop lite av blandningen och forma biffar (ca 15 stycken). Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla på olja på båda sidor så får de en härlig frasig yta.
Ställ in i ugnen i 15-20 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jenny Tenggren

Jag bor i ett stort hus, en gammal prästgård, tillsammans mina två barn och vår hund. Livet snurrar på i hög fart och det gäller att stanna upp och andas ibland. Att laga mat och baka är något av det roligaste jag vet och önskar att jag hade mer tid till det, men jag får prioritera. Ibland blir det långbak och långkok, men för det mesta i vardagen blir det de snabba och lätta lösningarna. På min sida, på min blogg hittar du båda delarna, både det snabba och lätta men också de långa varianterna (men oftast inte så krångliga ändå 😉) och in emellan kommer säkert ett och annat allmänt inlägg om familjen och vardagen. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela