Krämig fläskfilépasta

400g fläskfile
200g skogschampinjoner
1 halv purjolök
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
olivolja
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
4 dl vispgrädde
2 tsk soja, ljus japansk soja som ex. kikkoman
1 dl rött vin
salt
svartpeppar
0,5 dl hackad färsk basilika
riven parmesanost
400g pasta typ skruvar
Gör så här:
Skala och hacka löken. Ansa, dela och skölj purjolöken. Skala och hacka vitlöken.
Rensa svampen, hacka den fint.
Ansa fläskfilén och skär den i små bitar.
Fräs lök, purjolök och vitlök i olivolja.
Rör i mjöl i lökblandningen och fräs runt.
Tillsätt mjölken och koka upp under omrörning. Stek samtidigt champinjonerna i en torr stekpanna.
Tillsätt grädden samt svampen i lökblandningen, rör om och låt småputtra.
Koka pastan.
Bryn köttet i olivolja i en panna. Lägg över i såsen och låt koka upp.
Rör ner vin och soja i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Hacka basilikan och vänd i såsen.
Häll av pastan och blanda allt i en stor kastrull eller skål.
Servera med riven parmesan.