vardagslivett.blogg.se

Blogg om mat, vin och vardagspusslet.

Stekpannetunnbröd

Publicerad 2015-12-01 21:21:00 i Allmänt, bröd (bak), mysmat, snabbakat,

Snabbakade tunnbröd i stekpannan, mysigt, roligt och gott! 
Idag hade jag missat att vi inte hade rågsikt hemma så jag slängde i lite dinkelmjöl istället, funkade lika bra det :-)
Amelie (dottern) var med och bakade idag och passade på att träna på att vända bröden i luften... säger bara: övning ger färdighet ;-)
 
Du behöver till 8 bröd:
50g smör (flytande eller rumsvarmt)
2 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2,5 dl filmjölk 
 
Gör så här:
Nyp/smula ihop smöret med de torra ingredienserna, tillsätt filmjölken och blanda ihop till en halvkladdig deg. Rulla degen lite i vetemjöl så den inte fastnar i bordet eller i händerna.
Dela degen i åtta bitar (eller sex om du vill ha större bröd), kavla ut till hyfsat runda bröd, 2-3 mm tjocka.
Kavla sist med kruskavel om du har. Min är på rymmen, så jag fick nagga med en gaffel (funkar lika bra det), men kanske finare med kruskavling faktiskt).
Värm på en stekpanna på ganska hög värme (sänk efter en stund så inte bröden hinner bli för brända innan de är klara i mitten). Strö i lite mjöl, inget fett i pannan alltså, så att bröden inte fastnar i början. Lagom att vända när brödet har fått bruna fläckar, ca 1,5 minut på varje sida. Anpassa värmen under tiden du steker bröden.
Lägg dem i en bakduk och servera genast när alla är klara.
Servera med smör, ost, marmelad eller honung.
Fantastiskt gott och mysigt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela